Duurzame meubels: ook daarvoor kies je Salazo

Als bewuste consument of ondernemer speelt duurzaamheid een steeds grotere rol bij het doen van een nieuwe aankoop. Ook op het gebied van meubels is er veel mogelijk. In dit blogartikel, vertel ik je hoe we bij Salazo Meubels werken aan duurzaamheid.

Duurzame materialen

Voor onze meubels en interieuren gebruiken we duurzame materialen. Zo maken we veel gebruik van FSC gecertificeerd hout, dat afkomstig is uit duurzamer beheerde bossen. Ook hergebruiken wij regelmatig materialen, afkomstig van bijvoorbeeld oude meubelstukken die zo een nieuw leven krijgen.

Duurzame ontwerpen

De ambachtelijke meubels en interieuren van Salazo zijn duurzaam in hun ontwerp. Dit betekent dat ze lang meegaan, maar bijvoorbeeld ook dat je ze kunt demonteren of repareren als er iets stuk gaat. Daarmee heb je een meubel voor het leven, en zorg je voor minder belasting van het milieu!

Natuurlijke materialen zonder giftige stoffen

Veel meubels bevatten vluchtige organische stoffen. deze stoffen zitten in lijm (oplosmiddelen), brandvertragers maar ook in bepaalde coatings die op hout worden gespoten. Vluchtige organische stoffen komen vanuit de meubels in het binnenmilieu en zijn slecht voor de gezondheid. Bij het ontwerpen van jouw meubel of interieur houden wij altijd rekening met je gezondheid en het milieu; wij adviseren daarom altijd zo natuurlijk mogelijke materialen te gebruiken.

Heb ik jou ook geïnspireerd, voor een nieuw interieur op maat? Gemaakt van duurzame materialen, en zonder giftige stoffen? Neem dan contact op voor een offerte!